Suriye'de Beyaz Baretlilere Suikast

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde bir sivil savunma (Beyaz Baretliler) yetkilisi kimliği belirsiz kişilerce suikaste uğramak suretiyle öldürüldü.

İdlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin düzenlediği suikastte sivil savunma eğitim müdürü Vail El Ömer'in yaşamını yitirdiğini söyledi.

Yusuf, "İdlib sivil savunma eğitim müdürü, başına ve kalbine isabet eden mermiler nedeniyle hayatını kaybetti. Sivil savunmacının cesedi, aracından bir kilometre uzaklıkta bulundu. Vail, güler yüzlü insandı. Tek isteği sivillere hava saldırılarından kendilerini koruma yollarını öğretmekti. Çocuklar onu çok severdi. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

İdlib'de Ağustos ayında da sivil savunma merkezine saldırı düzenlenmiş, 7 görevli yaşamını yitirmişti.

Beyaz Baretliler, adını, örgütteki gönüllülerin arama kurtarma faaliyetleri sırasında başlarına taktığı beyaz baretlerden alıyor.

Şimdiye kadar on binlerce insanı kurtaran Beyaz Baretliler, aralarında kadınların da bulunduğu 3 bin civarında kişiyle çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra ölenlerin cenazeleriyle ilgilenen yardım örgütü, saldırılardan kurtulanlara da destek oluyor.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor