Suriye'de 5 Bin Tutsak Özgürleştirildi

Suriye'de muhalif gruplar Halep Merkez Cezaevi'ne ortak operasyon düzenleyip 5 binden fazla tutsağı özgürleştirdi.

Suriye direniş grupları Nusret Cephesi ve Ahraruş Şam, Halep Merkez Cezaevine ortak operasyonu düzenleyip 5 binden fazla tutsağı kurtardı. 

El Nusra Cephesinin 3 canlı bomba eylemi düzenlemesiyle başlayan operasyonda onlarca rejim askeri öldü.

Esirlerin 500'ü Kadındı

Hapishaneye girmeye başardıktan sonra direnişçiler şiddetli bir çatışma başlattı. Halep Merkez Cezaevi'nde bulunan 5 binden fazla mahpus arasında 500 kadın da bulunuyordu. İddiaya göre cezaevi aynı zamanda Suriye'de en çok işkencenin yapıldığı cezaevlerinden bir tanesiydi.

Dünya Bülteninde yer alan habere göre Çarşamba günü başlayan operasyonda direnişçilerin cezaevini tamamen ele geçirmesinin ardından rejimin savaş uçakları bazı yerleşim yerlerini bombaladı.

 

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor