Suriye’de 11’i Çocuk 50 Kişi Katledildi

Suriye’de Beşşar Esed’e bağlı rejim güçlerinin hava destekli saldırılarında dün 50 kardeşimiz daha katledildi. Ölenler arasında 11 çocuk ve 7 kadın bulunuyor.

Esed’e bağlı rejim birlikleri ve çetelerin karadan ve havadan saldırıları neticesinde dün 50 Suriyeli daha hayatını kaybetti.

Varil bombalı saldırılara devam eden rejimin son zamanlarda katlettiği kişiler arasında çocukların sayısının oranında ciddi yükselme görülüyor.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) dünkü saldırıda ölen 50 kişinin 11’inin çocuk olduğunu 7 kişinin de kadın olduğunu duyurdu. 5 kişi ise işkenceyle katledildi.

LCC’nin verilerine göre 16 kişi Hama’da, 7 kişi Şam kırsalında, 6 kişi Dera’da, 6 kişi Halep’te, 5 kişi Rakka’da, 5 kişi İdlib’de, 3 kişi Deyr ez-Zor’da ve 2 kişi Humus’ta hayatını kaybetti.

 

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"