Suriye Zirvesine Mısır da Katılıyor!

Mısır Cuntasının Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da ikincisi düzenlenecek olan Suriye toplantılarına Mısır'ın da katılacağını açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin Türkiye, ABD, Suudi Arabistan ve Rusya dışişleri bakanlarının katıldığı toplantılara iştirak etmek üzere 29 Ekim akşamı Viyana’ya hareket edeceğini duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd açıklamasında, “Viyana’da 30 Ekim’de düzenlenecek olan Suriye toplantılarına Mısır da katılacak. Dört ülkenin dışişleri bakanlarının 23 Ekim’de yaptıkları toplantıda bölgedeki etkili ülkelerin davet edilmesi kararlaştırılmıştı.” dedi.

Suriye'deki krize çözüm bulmak üzere 23 Ekimde Viyana'da Türkiye, Suudi Arabistan, ABD ve Rusya arasında yapılan toplantıda, bir sonraki görüşmede katılımcı ülke sayısının arttırılması kararlaştırılmıştı. Rusya özellikle İran ve Mısır'ın davet edilmesinde ısrarcı olmuştu.

AA

Suriye Haberleri

Suriye'de devrimin 1. yılı kutlanıyor: Halk meydanlarda, zafer coşkusu dorukta
Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti