HAKSÖZ HABER
Suriye Ordusu Operasyon Komutanlığı, daha önce tespit edilen ve SDG ile ittifak halindeki PKK milisleri ve eski rejim kalıntıları tarafından Deyr Hafir şehrinde kullanılan mevzilere karşılık vermeye başladığını söyledi.
Suriye Arap Ordusu Harekât Heyeti, El-İhbariyye Kanalına yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
- Doğu Halep bölgesindeki tehditleri bertaraf etmek amacıyla bazı arabulucuların girişimlerine rağmen, Halep ili ve doğu kırsalına yönelik tehlikenin hâlen devam ettiğini vurguluyoruz.
- Kaynaklarımız aracılığıyla, Kandil Dağları’ndan gelen suçlu terörist Bahoz Erdal’ın (Mihraç Ural), SDG ve PKK milisleri adına Suriyelilere ve ordularına karşı askerî operasyonları yönetmek üzere Tabka bölgesine ulaştığını tespit ettik.
- SDG ve PKK milisleri, Meskene ve Deyr Hafir bölgelerine doğru çok sayıda İran yapımı İHA sevk etti; amaçları, Halep kenti ve doğu kırsalındaki sivillere yönelik yeni saldırılara hazırlanmaktır.
- PKK milisleri ile devrik rejim kalıntılarından yeni grupların Tabka’ya ulaştığını ve buradan Deyr Hafir, Meskenê ve çevresindeki konuşlanma noktalarına sevk edileceklerini tespit ettik.
- Suriye Arap Ordusu, SDG ve müttefiklerinin Suriyelilere karşı askerî operasyonlarının çıkış noktası olarak kullandığı bölgelerde sivillerin güvenliğini sağlamayı hedeflemektedir.
- Ordu, halkı savunacak ve Suriye’nin egemenliğini koruyacaktır; devrik rejim kalıntılarının ve Kandil’den gelen sınır aşan teröristlerin, Suriye’nin istikrarını bozmasına ve Suriye toplumunu hedef almasına izin verilmeyecektir.
Suriye ordusu Operasyonlar Komutanlığı, Deyr Hafir’de dört noktayı gösteren haritalar yayımlayarak sivilleri bu bölgelerden uzak durmaları konusunda uyardı.
Ordu, söz konusu noktaların, SDG ile müttefik PKK milisleri ve eski rejim kalıntıları tarafından Halep kenti ile doğu kırsalını hedef alan İHA saldırılarının fırlatma alanları olarak kullanıldığını bildirdi.
Suriye ordusu, 13 Ocak'ta başta Deyr Hafir ve Meskene olmak üzere Fırat Nehri'nin batısında terör örgütünün işgalindeki bölgeleri askeri alan ilan etmişti.
Deyr Hafir'deki sivillerin geçici ve güvenli tahliyesi için Suriye ordusu dün ve bugün M15 kara yolunda insani koridor açmıştı.