Suriye Muhalefetinden Filistin’e Destek

Filistin’e destek veren Suriyeli muhalifler: “İsrail ile Esed arasında bir fark yok!”

“Suriye muhalefetinin mücadelesi tüm Arapların 1916'da zorla çizilmiş Sykes-Picot sınırlarından kurtulma mücadelesidir.”

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Türkiye Temsilcisi ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Halid Hoca, İsrail ve Esed yönetimleri arasında bir fark görmediklerini belirtti.

AA muhabiri Bülent Şahin Erdeğer’in sorularını cevaplayan Hoca, Gazze'ye yönelik başlatılan İsrail saldırısını kınayarak uluslararası toplumun saldırıyı durdurmak için müdahale etmesini istedi. 

İsrail, Esed Yönetimine Yardım Ediyor

“İsrail Ordusu, işgal altındaki Golan topraklarına giren Özgür Suriye Ordusu'nu bölgeden çıkartmak için Esed güçlerinin Golan tampon bölgesine girişine izin verdi. 2 köy yerle bir oldu” diyen Hoca, bölgedeki gelişmelerin İsrail-Esed işbirliğinin açık bir ispatı olduğunu öne sürdü.

Hoca şunları kaydetti:

“Gazze'deki saldırılar ile Suriye'deki katliamlar şekil ve strateji itibariyle aynıdır. Netanyahu ile Esed benzer taktikler kullanıyorlar, biz Gazze ile Humus, Kudüs ile Şam arasında bir fark görmüyoruz. Bölgedeki mücadele perspektifimiz sadece Suriye ile sınırlı değildir. Suriye muhalefetinin mücadelesi tüm Arapların 1916'da zorla çizilmiş Sykes-Picot sınırlarından kurtulma mücadelesidir.”

Suriye-Filistin Dayanışma Birliği ise yayımladığı açıklamada İsrail saldırısında şehit düşen Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanları Ahmed Said el-Caberi ve Hamid el-Hems'in aynı zamanda Suriye-Filistin Dayanışma Birliği üyesi olduğunu hatırlattı. 

İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 11 kişi şehit düşmüş, 115 kişi yaralanmıştı.

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı