Suriye muhalefeti: Saldırının arkasında Rusya var

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde dün 2 ayrı noktaya düzenlenen balistik füze saldırısında ölen sivillerin sayısı 4'e yükselirken, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttuklarını açıkladı.

HAKSÖZ-HABER

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde dün iki ayrı noktaya düzenlenen balistik füze saldırısında ölen sivillerin sayısı 4'e yükselirken, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttuklarını açıkladı.

Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesine, dün akşam saatlerinde düzenlenen balistik füze saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 3'ten 4'e yükseldi.

Muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK'den saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Rusya, Halep kırsalını yeni bir saldırıyla hedef alarak, devlet terörü uyguluyor. Hamran ve Terhin'deki saldırılar, tehlikeli bir tırmanışı ve işgalci Rusya'nın uyguladığı devlet terörünü temsil ediyor. Saldırıyı Rusya 3 füzeyle gerçekleştirdi." ifadesi kullanıldı.

AA’nın bildirdiğine göre, açılamada "Rusya'yı yükümlülüklerine uymaya zorlayan sağlam bir uluslararası duruşa ihtiyaç var." görüşü paylaşıldı.

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı sınırları içerisindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya dün akşam saatlerinde balistik füze saldırısı düzenlenmişti.

Hedef alınan noktalarda, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana gelmişti.

Konuyu bir televizyon programında değerlendiren güvenlik uzmanı Mete Yarar da, bu saldırının Rusya'dan bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizmişti.

Suriye Haberleri

Suriye Savunma Bakanlığı Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı