Suriye Küresel Cihadın Yeni Cephesi Olma Yolunda

Baas zulmüne karşı çok sayıda mücahidin Suriyeli Müslümanların yanında savaşmak için bu ülkeye geçtiği belirtiliyor.

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed rejimi halkın düzenlediği gösterilere şiddetli müdahalesi devam ederken direniş de çeşitli operasyonlarla cevap vermeye çalışıyor. Her gün onlarca sivili katleden Baas ordusu, direniş güçlerinin operasyonlarında kayıplar veriyor.

Bu arada Beşşar Esed rejimi yanlısı sosyal bir medya sayfası bir fotoğraf yayınladı. İddiaya göre fotoğrafta bulunan kişiler Suriye’de dışarıdan gelen mücahitler… Şehit düştükleri şehirlerin adlarının ve uyruklarının verildiği sayfada Baas propagandacıları Suriye’de direnişin halk tarafından değil “dışarından ülkeye giren vahhabi teröristler” tarafından sürdürüldüğünü iddia ediyor.

İddiaya göre fotoğrafta yer alanların ve şehit edildikleri belirtilenlerin isimleri şöyle:

Talal ve Velid Fitouri (Libya)
Usame Ebu Muhacir 
Rihanna Shami (Suudi Arabistan) 
Ebu Bera Salti (Ürdün) 
Ebu Hamid el-Jubouri (Ürdün)
Ahmed Osman Aldandasa (Lübnan)
Ebu Hamza el-Shami (Ürdün)
Ebu Huzeyfe / Fuad (Kuveyt)
Velid Boustany (Lübnan)

Fotoğraf ve verilen isimleri şu an için teyit ettirmemiz mümkün olmasa da güvenilir kaynaklar birçok mücahidin Suriyeli kardeşlerine sahip çıkmak ve İslam davasını yüceltmek için Suriye’ye girdiğini ve Baas ordusuna karşı mücadele ettiğini ortaya koyuyor.

Allah, zulme uğramış bir halk için tekbirlerle savaşan mücahitlerin şehadetlerini kabul etsin!   

***

Bir Operasyon:

Suriye Haberleri

"SDG bazı operasyonlarını İsrail ile birlikte yönetiyor"
PKK/YPG’nin Halep'teki saldırıları Münbiç'te protesto edildi
PKK/SDG, Halep'te sivillere saldırdı
Suriye'den kaçırılmak istenen hava savunma füzeleri ele geçirildi
Suriye’nin Halep ilinin yeniden imarı için 426 milyon dolar bağış toplandı