Adıyaman’da gerçekleştirilen düğünde Muhammet Hakan Şimşek ile Fatma Özberk dünyaevine girdi. Düğüne katılamayan baba Hakan Şimşek ise tekneden yaptığı bağlantıyla düğüne katılanlara seslendi.
Şimşek, “Orada olmayı çok isterdim. Üzülmüyor muyum, üzülüyorum. Boğazım düğümlenmiyor mu, düğümleniyor. Ama Gazze’de nice babalar çocuklarını evlendiremeden toprağa gömdü. Bizim ödediğimiz bu bedelin kıymeti yok” sözleriyle duygu dolu anlar yaşadı. Şimşek, oğlu ve gelinine hitaben, “Nikahınız ve yuvanız inşallah Gazze’nin onuruyla, izzetiyle bereketlensin. İnşallah Gazze’nin kurtuluşu sizin düğün hediyeniz olur” ifadelerini kullandı.
44 ülkeden onlarca teknenin katıldığı Küresel Sumud Filosu’nun Adagio teknesindeki Türk, Cezayirli ve Tunuslu aktivistler de nikah için dua ederek Şimşek’e destek verdi. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla denize açılan filoda bulunanlar, “umut yolculuğunda” bu özel günü hep birlikte kutladı.
Sumud Filosu’daki baba oğlunun nikahına telefonla katıldı: İnşallah Gazze'nin kurtuluşu düğün hediyeniz olurhttps://t.co/nCzuOuwjLD pic.twitter.com/HQKrnQJTEZ
— Haksöz Haber (@HaksozHaber) September 28, 2025