Sudan'da üniversite sınavında kopyayı önlemek için internet kesilecek

Sudan’da hükümet, üniversite giriş sınavlarında kopya çekilmesini önlemek amacıyla sabah saatlerinde internete erişimi kısıtladı. Uygulamanın sınav haftası boyunca devam edeceğini bildirdi.

Yetkililerden yapılan açıklamada, ülkede dün ve bugün uygulanan, internetin sabah saatlerinde kesilmesi uygulamasının, sınav soru ve cevaplarının sızdırılması ihtimaline karşı önlem olarak alındığı, söz konusu uygulamanın 24 Eylül'e kadar süreceği belirtildi.

Sudan’daki cep telefonu operatörleri ise abonelerine adli makamların talepleri doğrultusunda bu süre boyunca saat 8.00 ile 11.00 arasında internet kesintisi yapılacağı uyarısında bulundu.

Sudan’da yarım milyondan fazla lise mezunu, üniversitelere yerleşebilmek için ter dökecek.

Irak ve Cezayir’in de aralarında olduğu bazı Arap ve Afrika ülkelerinde de sınav süresince internet kesintisi uygulanabiliyor.

Sudan Haberleri

"Sudan'da açlık çeken çocuklar için zaman daralıyor"
Sudan’da HDK tarafından yönetilen hapishanede yüzlerce kişi öldü
Güney Sudan’da 450 bin çocuk ölüme terk edildi!
Hızlı Destek Güçleri Sudan'da 7'si çocuk 15 sivili katletti
Hartum Havalimanı 900 gün sonra yeniden uçuşlara açıldı