Sudan'da 11 Üyeli Yeni Dönem Konseyi Kuruldu

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi ile sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, dün akşam saatlerinde her iki tarafın da onayladığı, 39 aylık geçiş dönemini yönetecek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin kurulduğunu duyurdu.

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi ile sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, dün akşam saatlerinde her iki tarafın da onayladığı, 39 aylık geçiş dönemini yönetecek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin (Egemen Konsey) kurulduğunu duyurdu.

AFP’de yer alan habere göre Askeri Geçiş Konseyi Sözcüsü Şemseddin Kebbaşi, konuya ilişkin açıklamasında, bugün sabah saatlerinde Yargıtay Başkanı’nın huzurunda yemin edecek olan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki 11 üyeli Devlet Başkanlığı Konseyi’nin oluşturulması için anayasa kararnamesi çıkarıldığını dile getirdi.

Burhan’ın bugün saat 11’de Yargıtay Başkanı’nın huzurunda yemin edeceğini belirten sözcü, akabinde 11 üyenin de yemin edeceğini aktardı. Ayrıca başbakanın da yarın atanacağını bildirdi.

Kaynak: Şarkul Evsat

Sudan Haberleri

"Sudan'da açlık çeken çocuklar için zaman daralıyor"
Sudan’da HDK tarafından yönetilen hapishanede yüzlerce kişi öldü
Güney Sudan’da 450 bin çocuk ölüme terk edildi!
Hızlı Destek Güçleri Sudan'da 7'si çocuk 15 sivili katletti
Hartum Havalimanı 900 gün sonra yeniden uçuşlara açıldı