Sudan'da 11 Üyeli Yeni Dönem Konseyi Kuruldu

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi ile sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, dün akşam saatlerinde her iki tarafın da onayladığı, 39 aylık geçiş dönemini yönetecek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin kurulduğunu duyurdu.

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi ile sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, dün akşam saatlerinde her iki tarafın da onayladığı, 39 aylık geçiş dönemini yönetecek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin (Egemen Konsey) kurulduğunu duyurdu.

AFP’de yer alan habere göre Askeri Geçiş Konseyi Sözcüsü Şemseddin Kebbaşi, konuya ilişkin açıklamasında, bugün sabah saatlerinde Yargıtay Başkanı’nın huzurunda yemin edecek olan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki 11 üyeli Devlet Başkanlığı Konseyi’nin oluşturulması için anayasa kararnamesi çıkarıldığını dile getirdi.

Burhan’ın bugün saat 11’de Yargıtay Başkanı’nın huzurunda yemin edeceğini belirten sözcü, akabinde 11 üyenin de yemin edeceğini aktardı. Ayrıca başbakanın da yarın atanacağını bildirdi.

Kaynak: Şarkul Evsat

Sudan Haberleri

IOM: Darfur’da bir günde 1400'den fazla kişi yerinden edildi
AB, Sudan'daki HDK'yı El Ubeyd'e yönelik saldırıları sonlandırmaya çağırdı
BM Genel Sekreteri Guterres, Sudan'da artan çatışmalardan "derin endişe" duyduğunu açıkladı
Sudan, BMGK'den Darfur'daki savaş suçları için harekete geçmesini istedi
Sudan'da pazar yerini hedef alan İHA saldırısında en az 11 sivil öldü