Soylu: “Orantısız güç bizim yöntemimiz olmamalı”

Adana’da polisin Furkan Vakfı üyelerine yönelik zalimane tutumu İçişler Bakanı Soylu tarafından da eleştirildi

HAKSÖZ-HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın düzenlediği yürüyüşe polisin zalimane şekilde müdahale etmesini eleştirdi.

Yapılan eylemin “yasadışı” olduğunu belirten Soylu, buna rağmen polislerin “orantısız güç” kullanımının doğru olmadığını ve soruşturma açıldığını söyledi.

Soylu’nun paylaşımı şu şekilde: 

“Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcu'lar, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır.

Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir.

Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi.

Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır.“

Haber Haberleri

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok