Sovyet Mayını 10 Afgan Çocuğunu Öldürdü

Sovyet işgalinden kalma bir mayın, Afganistan'da en büyüğü 11 yaşında tam 10 kız çocuğun hayatına maloldu.

Afganistan'ın doğusunda, ormanda önlerine çıkan mayına baltayla vuran 10 kız çocuğu hayatını kaybetti.

Şeferhar Valisi Muhammed Sedik, olayın Ningerhar eyaletinde odun toplamaya gider çocuklardan birinin ormanda karşılarına çıkan mayına baltayla vurması sonucu meydana geldiğini açıkladı.

Patlamada, yaşları 9 ila 11 arasında değişen 10 kız çocuğunun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Mayının 1980'lerde, Sovyet işgali döneminde döşendiğinin tahmin edildiğini belirten Sedik, patlamada 2 kız çocuğunun da yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Sovyet işgal güçlerinin 1989'da Afganistan'dan çekilmesinin ardından bu ülkede milyonlarca patlayıcı madde kaldığı ve sık sık ölüm ve yaralanmalara neden olduğu uyarısında bulunuyor. Temizleme çalışmalarına rağmen Afganistan halen dünyada en fazla mayın bulunan ülkelerden biri. (AA)

 

Afganistan Haberleri

Afganistan İslam Emirliği lideri: "Şeriatı uygulayın, adaleti sağlayın"
Afganistan'da geri dönen göçmenler için yeni yardım dönemi başladı
Pakistan ordusu bir kez daha Afganistan'da sivil katliamı yaptı
BM: Afganistan'da yaklaşık 21,9 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor
Afganistan İslam Emirliği, Pakistan ve Tacikistan’ın güvenlik suçlamalarını reddetti