"Soruşturmanın Bilirkişi Raporu İtibarsızlaştırmak İsteniyor"

Koza İpek Holding'e yönelik soruşturma için bilirkişi raporu hazırlayan Prof. Dr. Çomaklı, "Hukuka uygun bilirkişi raporu, şahsım üzerinden algı operasyonu ile itibarsızlaştırmak istenmektedir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Koza İpek Holding'e ilişkin soruşturma dosyası kapsamında bilirkişi olarak görevlendirilen Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "bazı medya kuruluşlarınca maksatlı olarak hakkında çıkarılan haksız ve ağır iftiralar nedeniyle açıklama yapma lüzumu doğduğunu" bildirdi.

"Kendisine atfedilen dolandırıcılık iddiasının gerçek dışı, haksız bir iftiradan öteye gitmediğini" anlatan Çomaklı, şöyle devam etti:

"Ağır ceza mahkemesinde görülen bir davada tanık olarak ifade vermiş olmama rağmen, maksatlı şekilde alçakça bir iftira ile sanki dolandırıcılıktan hüküm giymiş ve tutuklanmışım gibi gösterilerek adli sicil kaydımın bozuk olduğu izlenimi verilmektedir. Öncelikle belirtmem gerekir ki hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir şekilde, hiçbir suçlama nedeni ile hüküm giymedim ve tutuklanmadım. İleri sürülen dosyalarda tanık olduğumdan bahsedilmemiş, tamamen gerçek dışı iftiralarla saldırıda bulunulmuş ve bilirkişilik yapamayacağım ileri sürülmüştür. Kaldı ki şahsımla hiçbir ilgisi olmamakla beraber, iddialara neden olan bu dosyanın da Yargıtay sürecinde bozulduğu ve zaman aşımından ortadan kaldırıldığı görülmektedir."

Bilirkişilik yapması konusunda hukuki bir engel bulunmadığını ifade eden Çomaklı, "Tamamen bağımsız ve talimatsız, hukuka uygun olarak hazırlamış olduğumuz bilirkişi raporu şahsım üzerinden algı operasyonu ile karalanmak ve itibarsızlaştırmak istenmektedir. Şahsıma ait adli sicil kaydında herhangi bir hüküm giymişliğim veya ceza almışlığım olmadığı gibi aynı zamanda 'adli sicil arşiv kaydım' dahi bulunmamaktadır" dedi.

Prof. Dr. Çomaklı, hakkındaki iftiralarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ve tazminat davaları açacağını sözlerine ekledi.

AA

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı