Soruşturmada Üç Gözaltı Daha

Elazığ’da yol kesen PKK üyelerinin polis memuruna ateş açarak yaralamasıyla ilgili soruşturmada, BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik’in de aralarında bulunduğu üç kişi gözaltına alındı.

Karakoçan ilçesinde yol kesen PKK üyelerinin, aracını durdurmayan polis memuruna ateş ederek yaralamasıyla ilgili olarak 17 Haziran Salı günü BDP İlçe Başkanı Efraim Gürbüz de dahil beş kişi tutuklanmıştı.

18 Haziran Çarşamba günü (bugün) de BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik'in de aralarında bulunduğu üç kişi daha soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üç kişi soruşturmayı yürüten savcılığın talebiyle Karakoçan'a götürüldü. BDP İl Başkanı Çelik ve beraberindekilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Karakoçan ilçesine bağlı Sarıbaşak köyü yakınlarında 14 Haziran’da karakol yapımını protesto etmek için yolu kapatan PKK üyeleri, aracını durdurmayan özel harekât polisi Murat Süslü'nün aracına ateş ederek yaralamıştı.

 DHA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor