Soma Davasında Tazminat Kararı

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren'in anne, baba ve kardeşleri için açılan tazminat davasında karar çıktı.

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren'in anne, baba ve kardeşleri için açılan tazminat davasında karar çıktı. Karara göre, anne ve babaya 75'er bin, 7 kardeşin her birine 35 bin olmak üzere 395 bin lira manevi tazminat ödenecek.

Eren ailesinin avukatı Sercan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın ardından madenci ailelerince Soma İş Mahkemesinde yaklaşık 400'e yakın maddi manevi tazminat talepli dava açıldığını söyledi.

Bunun, konuyla ilgili sonuçlanan ilk dava olmasının önemine değinen Okur, "Geçmişte yaşanan maden kazaları sonucunda mahkemelerin verdiği kararlara ve Yargıtay içtihatlarına baktığımızda, belirlenen manevi tazminat miktarlarının biraz yüksek olduğunu düşünüyoruz ancak yine de bunun yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Bu nedenle kararı temyiz edeceğiz" dedi.

Davanın bir yıl sürdüğünü kaydeden Okur, "Maddi tazminat talebimiz olmadığından dosya hesap bilirkişisine gönderilmedi, dört duruşmada sona eren dava sonucunda verilen karar, diğer dosyalardaki manevi tazminat talepleri açısından da emsal olacak" dedi.

Okur, Soma Kömürleri AŞ ile Türkiye Kömür İşletmelerinin, tazminatların ödenmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu olmasının önemine dikkati çekti.

Karara göre, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren'in anne ve babasına 75'er bin, 7 kardeşin her birine 35 bin lira manevi tazminat ödenecek.

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor