Sol-Haber'den Muhbirliğe Aleni Teşvik

Suriyeli mülteciler aleyhinde yaptığı ırkçı yayınlarla dikkat çeken Sol Haber, okuyucularını açıktan muhbirlik yapmaya teşvik etti.

HAKSÖZ-HABER

Suriye halkının diktatör Esed rejimine karşı verdiği savaşın karşısında ve Baas rejimin safında yer alan Sol-Haber, skandal bir etkinliğe imza attı.

Olay şu:

soL, güya okuyucusuyla daha yakın ve sağlıklı bir ilişki kurabilmek adına yeni bir uygulama başlattı. Buna göre her hafta cuma günü saat 13:00-14:00 arası soL editörleri okuyucuların sorularını yanıtlıyorlar. Okuyucular, sorularını sitenin facebook hesabına yazıyor.

Ancak bu hafta farklı bir uygulama yapıyor soL. Bu hafta okuyucularına kendisi soru soruyor.

“soL editörlerinin de okuyuculara iki tane sorusu var” şeklinde duyurulan çalışmada yer alan iki soru şunlar:

1. soL'da yazmasını istediğiniz isimler kimlerdir?

2. Yaşadığınız kentte, semtte, mahallede Suriye'deki savaşa katılmak üzere aktif bir militan örgütlenmesi çalışması var mı?

Birinci soruyu okuyunca benzer bir soru bekliyorsunuz ama meğer araya girip “Bizim de size iki sorumuz olacak!” şeklinde sunumdan maksadın ne olduğu ikinci soruda hemen anlaşılıyor.

soL’un derdi, okuyucularını muhbirliğe yönlendirerek ve hatta açıktan teşvik ederek mahallelerde Suriye direnişini destekleyenlerin çetelesini çıkarmakmış. Hadi bakalım soL okurları, bu haftaki ödeviniz uygulamalı ajanlık dersinden. Mahallenizde Suriye namına ne var ne yok hepsini araştırıyorsunuz!

Peki, kime ihbar edecekler acaba? 28 Şubatların devam ettiğini mi sanıyorlar acaba? Anakronik bir vaka… Kesin olan bir şey var ki, Perinçekçi-Aydınlıkçı solda sıklıkla rastladığımız bu muhbirci tavrın sol örgütlenmelerin büyük çoğunluğuna yansıdığının bir örneği de soL haberdir. 

 

Medya Haberleri

Gazze direnişi ve Türkiye’deki protestoların mahiyeti üzerine
Tüh, gözaltı olmamış, Milli Gazete iktidara yüklenme fırsatını kaçırmış!
Google, gizli bilgileri kullandığı için 5 milyar dolardan fazla tazminat ödeyecek
Kara propaganda: Terör devleti İsrail'in aldatma sistemi
Facebook ve Instagram'a erişim geri geldi