SMDK "Cenevre-2" İçin Toplandı

SMDK, Cenevre-2 Konferansı'na katılım konusunu görüşmek üzere İstanbul'da toplandı.

Suriye Muhalif ve  Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Cenevre-2 Konferansı'na katılım konusunu görüşmek üzere İstanbul'da toplandı.

Suudi Arabistan ziyareti nedeniyle SMDK Başkanı Ahmed el-Carba'nın ilk gününe katılamadığı toplantıda Siyasi Komite üyeleri ile Burhan Galyun hazır bulundu. Alınan bilgiye göre toplantıda Cenevre-2 Konferansı'na katılım ve bu yönde karar alınması durumunda muhalefetin bir heyet oluşturması olasılığı ele alındı. SMDK kaynakları, toplantıda "Cenevre-2'ye katılmama, şartlı katılma veya şart öne sürülmeksizin katılma" seçenekleri üzerinde durulduğunu kaydetti.

Öte yandan Siyasi Komite'nin, Arap Birliği'nin Mısır'ın başkenti Kahire'de pazar günü yapılması beklenen toplantısına Carba başkanlığında bir heyet gönderilmesinin gerekliliği üzerinde görüş birliğine vardığı belirtildi.

3 gün sürmesi beklenen toplantıda, Cenevre-2 konferansına katılım konusunun yanı sıra geçici hükümette görev alması beklenen bakanların isimlerinin de netleştirilmesi öngörülüyor.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor