Siyonistlerin Cenin’de alt yapıyı tahrip eden harekatı sürüyor

Gazze'deki ateşkesin ardından, işgal ordusu Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin şehrine "Demir Duvar Operasyonu" adıyla geniş kapsamlı bir askeri harekat başlattı.

Harekat sırasında altyapıya zarar veren siyonist iş makineleri, El-Yamun kasabası ve çevresindeki yolları yıkarken, bölgede elektrik ve su sistemleri de büyük ölçüde tahrip edildi.

Cenin Mülteci Kampı’na yönelik saldırılar kapsamında hastaneler kuşatılırken, 600’den fazla Filistinli yerinden edildi. Şu ana kadar en az 10 Filistinli hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Bölgedeki Filistinliler, bombardıman ve ağır çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalıyor.

İşgal rejimi, operasyonun "terörle mücadele" amacı taşıdığını öne sürerken, Filistin makamları bu saldırıların sivil yaşamı hedef aldığını ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini belirtti. Gazze'deki ateşkes sonrası başlatılan bu harekat, İsrail’in Batı Şeria’daki baskılarını artırdığı yönündeki eleştirileri güçlendirdi.
 

Filistin Haberleri

Halid Meşal Filistin davasına destek için atılması gereken 10 adımı açıkladı
Halid Meşal: Kudüs'ü özgürleştirecek küresel ittifak kurmalıyız
Soykırımcı İsrail Gazze’ye şiddetli hava saldırıları düzenledi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Ebu Safiyye serbest bırakılmalı
Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama