Siyonistler Hong Kong'ta Protesto Edildi

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırarak tüm dünyanın tepkisini çeken İsrail, kozmopolit ve barışçıl vatandaşları ile bilinen şehir-devlet Hong Kong'da da protesto edildi.

Hüseyin Ceyhan / Haksöz Haber – Hong Kong

Yaklaşık on bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşüne aralarında Çinli Müslümanlar Kültür ve Kardeşlik Derneği ve Hong Kong-Çin İslam Federasyonu gibi büyük derneklerinde bulunduğu yirmiye yakın sivil toplum örgütü ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. Hong Kong Adası'ndaki Victoria Park'da toplanan kalabalık İsrail aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe başladı. Yürüyüşe başlamadan önce dağıtılan İngilizce olarak 'İnsanlık destekte, Hong Kong'un barışsever vatandaşları' başlıklı broşürler dikkat çekti. İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde devam eden protesto yürüyüşü, Hennessy Caddesi takip edilerek Hong Kong'un merkezi bölgeleri olan Causeway Bay-Whan Chai istikametine doğru devam etti.

Yürüyüşe gelen birçok vatandaşın taşıdığı pankart ve dövizlerde İngilizce ve Çince olarak 'İsrail işgaline Dünya dur diyor, bağımsız Gazze, masumlar ölmesin, bırakın gemiler girsin, İsrail'in Gazze'deki kıyımı bitsin Amerikan yardımı kesilsin, İsrail Soykırımı' pankartları dikkat çekti. Müslüman, Hıristiyan, Budist ve birçok farklı inanç ve milletten insan Gazze'ye destek için bir araya gelirken, ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşıyan elliye yakın Türk vatandaşı da İsrail ablukasının sona erdirilmesi için yürüyüşe destek verdi. Açılan güvenlik kordonu içerisinde seyreden yürüyüşte görev alan Hong Kong'lu polis memurlarının tedbirli ve sıcak tavrı da gözlerden kaçmadı.

Admiralty bölgesi, Hartcourt Garden parkında bir müddet bekleyen kalabalık burada Gazze ve Filistin'deki insanlar için topluca dua etti. Aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu birçok kişinin yapılan dualara amin demesi duygusal anlar oluşturdu.

Son olarak Admiralty-Cenral bölgesi arasında bulunan İsrail konsolosluğu önüne gelen gurup İsrail aleyhine sloganlara devam etti. Basma Luk ve Sareena Hu adlı sivil toplum gönüllülerinin İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'de bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara uyguladığı katliamla ilgili bir bildiri okudu. Bildiride bu bölgede yaşayan insanların yaşadığı insanlık dramından söz edildi. Gurup saat beş sularında olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Mavi Marmara Haberleri

Mavi Marmara mağduru Osman Atalay 150 bin TL tazminat davası kazandı
'Mavi Marmara' gemisi icradan satıldı
Gülden Sönmez, Mavi Marmara ile ilgili yargı sürecini anlattı
Siyonist İsrail'in Mavi Marmara saldırısının üzerinden 11 yıl geçti
Bülent Yıldırım: Mavi Marmara bir dönüm noktasıydı