Siyonist rejim Kudüs Hastanesi çevresini hedef aldı

Gazze'nin Tel el-Hava bölgesinde Kudüs Hastanesi'ne 50 metre mesafedeki bir binayı hedef alan saldırıda çok sayıda Filistinli yaralandı. Bombardımanda hastane ve çevresindeki yapılar da ağır hasar gördü.

Gazze'nin Tel el-Hava Mahallesi'nde, Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs Hastanesi yakınlarında bir binayı hedef alan siyonist rejim saldırısında çok sayıda Filistinli yaralandı. Hastane, idari merkezi ve çevredeki binalar saldırının şiddetiyle ciddi şekilde zarar gördü.

Aynı saatlerde işgalciler, Gazze'nin kuzeybatısındaki Feyruz kuleleri çevresinde bir evi ve kentin doğusundaki Dâvud Apartmanı'nda bir daireyi de bombaladı.

Gazze'de sağlık kaynakları, gün boyu süren saldırılarda 53 Filistinlinin şehit olduğunu aktardı. Şehitlerden 17'si Şifa Hastanesi'ne, 5'i el-Ma'mdani'ye, 13'ü Hilal Hastanesi'ne, 8'i Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ve 10'u Nasser Hastanesi'ne nakledildi.

Saldırılar sırasında sadece Gazze kentinde 16 bina tamamen yıkıldı.

Siyonist rejim, özellikle Gazze kentini hedef alan yoğun bombardımanla sivilleri zorla göç ettirmeyi amaçlıyor. Evler ve apartmanların sistematik şekilde yıkılması, halkı merkez ve güney bölgelerine doğru zorunlu göçe sürüklüyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda, 64 bin 871 Filistinli şehit oldu, 164 bin 610 kişi de yaralandı. Sağlık kaynakları, hâlen enkaz altında binlerce kayıp bulunduğunu, ambulans ve kurtarma ekiplerinin bölgelere ulaşmakta zorluk çektiğini belirtiyor.

Filistin Haberleri

Siyonist zindanlarda 20 ay esir kalan Bekri'nin maruz kaldığı işkence, vahşeti gözler önüne seriyor
Gazze'de toplanamayan çöpler sağlık ve çevre krizini derinleştiriyor
CNN: ABD ile Hamas, ateşkesten bu yana ilk kez doğrudan görüşmelerde bulundu
Kassam Tugayları, İsmail Heniye’nin şehit oğluna ait askeri görüntüleri paylaştı
Bedran, artan tehlikelere karşı koymak için Filistinlilere milli birlik çağrısında bulundu