Siyonist İsrail, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batı Şeria'nın Halil kentinin güneyinde yer alan Mesarif Yatta bölgesindeki Hallet ed-Dab' köyü, siyonist rejim tarafından bir kez daha tamamen yıkıldı.

Bölge köy meclisi başkanı Muhammed Reb'i, siyonist rejim güçlerinin köye baskın düzenleyerek kalan kısımları da yok ettiğini belirtti.

Yıkımın, köylülerin barınmak için kullandığı mağara ve çadır evleri, su şebekesini, güneş panellerini, sağlık ünitelerini, işgalci ve yerleşimci saldırıları belgeleyen güvenlik kameralarını kapsadığı aktarıldı.

Hatırlanacağı üzere işgalciler, mayıs ayında köydeki 25'ten fazla evi, mağarayı, tarım tesisini ve su kuyularını yok ederek yaşamı felç etmişti.

Haziran'da ise köy, "askeri bölge" ilan edilerek Filistinlilerin ve uluslararası dayanışma gruplarının girişine kapatılmıştı.

Yaklaşık 120 nüfusu bulunan, 3 bin dönümlük alana yayılan Hallet ed-Dab', 2022'de siyonist rejim mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda "atış alanı" bahanesiyle yıkım ve zorla göç tehdidi altında. Amaç ise köylülerin topraklarını gasp ederek yerleşimci işgalini genişletmek.

Filistin Haberleri

İşgalciler, Batı Şeria'da çiftçilere ve yabancı aktivistlere saldırdı
1000 gündür süren soykırım Gazze’de belediye hizmetlerini çöküşün eşiğine getirdi
Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor
1000 gündür süren soykırımda 265 gazeteci soykırımı belgelemenin bedelini canıyla ödedi
Eski BM Raportörü Lynk, Batılı güçlerin Gazze'deki soykırımı durdurmamayı tercih ettiğini söyledi