Siyonislerden Filistinlilere 'Sürgün' Yasası

İsrail İstihbarat Bakanı Katz, "İsraillilere karşı saldırı eylemleri gerçekleştiren Filistinlilerin ailelerinin Gazze'ye gönderilmesi"ni öngören bir yasa tasarısı teklifini meclise sundu.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İstihbarat Bakanı Katz, hukuk danışmanları tarafından onaylanmasının ardından "İsraillilere karşı saldırı eylemleri gerçekleştiren Filistinlilerin ailelerinin Gazze Şeridi'ne gönderilmesini" içeren bir yasa tasarısı teklifini İsrail meclisi Knesset'e sundu.

Haberde, söz konusu yasa tasarısı teklifinin geçirilmesine yönelik işlemlerin hızlandırılması için Knesset komitesinin yarın toplanacağı belirtildi.

"Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırı gerçekleştirmekle suçladığı Filistinlilerin ailelerinin Gazze Şeridi'ne gönderilmesini öngören bir yasa üzerinde çalıştığını belirtmiş ve bunun tüm hukuk normlarına ve insan hakları ilkelerine aykırı olduğunu belirtmişti. Hafeşi Filistin yönetiminden İsrail'in bu yönde bir adım atmasının önüne geçilmesi için bir hukuk komitesi oluşturulmasını istemişti.

Binyamin Netanyahu, "İsraillilere karşı saldırı eylemleri düzenleyenlerin yakınlarının Batı Şeria'dan Gazze'ye gönderilmesini" öngörecek uygulamaların yasal açıdan incelenmesini istediği bildirilmişti.

AA

Filistin Haberleri

Gazze'de El-Avde Hastanesi'nde sağlık hizmetleri durma noktasına geldi
İşgalci İsrail, Batı Şeria’da Filistinlilere ait 2 katlı evi yıktı
Esirlere sistematik işkence ve aç bırakma uygulanıyor
Hamas Refah'ta meydana gelen patlamayla ilgisi olmadığını açıkladı
Gazze'de enkazdan 14 şehidin cenazesi çıkarıldı