Şişecam’da Anlaşma Sağlandı

Kristal-İş Sendikası üyesi işçilerin yaklaşık iki haftadır sürdürdükleri eylem, yapılan anlaşmayla tamamlandı.

Topkapı'daki Anadolu Cam Sanayi Fabrikası'nın kapatılmasını protesto eden Kristal-İş Sendikası üyesi işçilerin yaklaşık iki haftadır sürdürdükleri eylem, yapılan anlaşmayla tamamlandı.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş ve sendika yetkililerinin, Anadolu Cam Sanayi AŞ yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını açıklamalarının ardından işçiler eylemlerini sonlandırdı.

İşçilerin, noter huzurunda yapılacak çekilişle, tüm hakları korunarak, gruba ait 11 fabrikada çalışacakları öğrenildi.

Kristal-İş Sendikası'nın internet sitesinden yapılan açıklamada da '13 gündür soğukta ve karda direnen Topkapı Şişecam işçisi kazandı. İşlerini ve haklarını korudular' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Kristal-İş Genel Başkanı Çetintaş'ın, 'Cam işçisi büyük bir zafer kazandı. Hepinizi kutluyorum' şeklindeki sözü de yer aldı.

Anadolu Cam Sanayi AŞ Şişecam Topluluğu'nun Topkapı'daki fabrikasının 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla faaliyetine son vermesi üzerine Kristal-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, aileleriyle birlikte fabrika bahçesinde çadır kurarak eylem başlatmıştı.

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor