Şık’ın Kitabı “Dokunan Yanar” İsmiyle İnternette

Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın daha basılmadan toplatılan kitabı 'İmam'ın Ordusu' internette paylaşıldı. Savcılık jet inceleme başlattı.

Gazeteci Ahmet Şık'ın ''İmamın Ordusu'' adlı kitap taslağının internette bir sitede yayımlanması üzerine, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali inceleme başlattı.

Ahmet Şık'ın yazdığı ancak henüz basılmayan kitabı 'İmam'ın Ordusu' ile ilgili olarak polis Radikal Gazetesi'ni aramış ve Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kitap taslağını almıştı.

Uzun zamandır tartışılan 'İmamın Ordusu' olduğu iddia edilen kitap taslağı internette yayınlandı. Kitabın olduğu link sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılarak yaygınlaşıyor.

298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık'ın tutuklanırken söylediği 'Dokunan Yanar' sözleri başlık olarak yer alıyor.

Kitabın taslağını polis tarafından el konulmadan önce okuyan Aydın Engin, internette paylaşılan kopyayı inceledi. Ve kopyanın gerçek olduğunu nvtmsnbc'ye açıkladı.

Engin, 'Dokunan Yanar' başlığıyla yayınlanan dökümanla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Bugün bana bir mail yollandı. Ahmet Şık'ın kitabının orijinalinin kendilerine İsveçli aktivistlerce iletildiğini belirtiyorlar ve benden gerçekten kitabın orijinali olup olmadığını soruyorlar. Baktım tümüyle orijinal''

298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık'ın tutuklanırken söylediği 'Dokunan Yanar' sözleri başlık olarak yer alıyor.

Haber Haberleri

Erdoğan Putin’le görüşürken Odesa’da Türkiye feribotu Ruslar tarafından vuruldu
Hakan Fidan: Bütün sınır kapılarını açmaya niyetimiz var
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi Latife El Durubi'den Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaret
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı