Siirt'te Patlayıcı Yüklü Araç İnfilak Ettirildi

Siirt'in Baykan ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonet “güvenlik güçleri”nce infilak ettirildi.

Baykan’ın Yenidoğan Mahallesi'nde saat 05.00 sıralarında “gönüllü” bir köy korucusu, İlçe Jandarma Komutanlığı’na 300 metre uzaklıkta yol kenarına park edilen 56 AR 919 plakalı kamyonetten şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Mahalleye gelen bomba imha uzmanları çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra kamyonette inceleme yaptı.

Araçta yaklaşık 200 kilogram patlayıcı bulunduğunun belirlemesinin ardından, polis ekipleri anonslarla vatandaşları çevreden uzaklaştırdı. Daha sonra patlayıcı kontrollü şekilde patlatıldı.

Patlamada bomba imha uzmanı 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı, bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Baykan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 2 polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Araç Sahibi Kayıp

Bu arada infilak ettirilen kamyonetin sahibi olan ve Siirt'te tamircilik yaptığı bildirilen B.E.'nin iş için 3 gün önce gittiği Şirvan ilçesinden dönmediği, yakınlarının polis merkezine başvuruda bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü