Şeyh İkrime Sabri’ye yönelik baskı ve suikast tehditlerine karşı sert tepki

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, bir yılı aşkın süredir devam eden sistematik baskıların yanı sıra kamuya açık suikast ve ölüm tehditlerine maruz kalıyor.

Şeyh Sabri yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’yı hedef alan tehlikeli planlara karşı uyarıda bulunarak, kutsal mekanın hürmetinin korunması ve Müslümanların ibadet hakkının güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.

"Dini Statüsüne Zarar Veremezler"

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksek İslam Heyeti, işgal güçlerinin Şeyh Sabri’yi soruşturmaya tabi tutmasını kınadı. Heyet, bu tür baskıların Sabri’nin dini konumuna ve değerine asla zarar veremeyeceğini belirtti. Şeyh Sabri'nin İslam dünyası için sembol bir isim olduğu hatırlatılan açıklamada, ona yönelik saldırıların tüm İslam alimlerine ve din adamlarına yapılmış bir tecavüz olduğu ifade edildi.

İslam Dünyasına Çağrı

İslam ülkelerinin hükümetlerine, Şeyh Sabri’ye destek olmaları ve maruz kaldığı ihlalleri durdurmaları yönünde çağrıda bulunuldu. Sabri’nin sağlığını ve güvenliğini tehdit edebilecek her türlü tehlikeye karşı uyarıda bulunan Heyet, yaşanabilecek olumsuzluklardan tamamen İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

​Şeyh Sabri’nin savunma heyeti de, müvekkillerine yönelik kışkırtmaların tehlikesine dikkat çekerek, Sabri’nin sembolik ve dini makamının hiçbir tehdit veya baskıya boyun eğmeyecek kadar güçlü olduğunu vurguladı.

Filistin Haberleri

Soykırımcı İsrail Gazze’de nisan ayında 111 Filistinli’yi katletti
Uluslararası medya kuruluşları, gazetecilerin Gazze'ye girişinin sağlanmasını istedi
İşgal rejimi Uluslararası İstikrar Gücü temsilcilerinin Gazze’ye girmesini engelledi
İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki işgalini "Sarı Hat"tın ötesine taşıyarak ilerletiyor
İşgalci İsrailliler, Batı Şeria'da Filistinli bir baba ve oğlunu yaraladı