Seyfi Oktay, Köksal Şengünle Görüşmüş

Yargıyı etkileme davası sanığı eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Köksal Şengün ile görüştüğünü itiraf etti.

Yargıyı etkileme davası sanığı eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Ergenekon davasına bakan mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün ile dönemin HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’in görüşmesi için randevu ayarladığını söyledi. Şengün’ün ‘mahkemede hakimler var’ dedirtecek yetkinlikte bir kişi olduğunu gördüğünü söyleyen Oktay, görüşmelerinin insani boyutta olduğunu savundu. Oktay, Ergenekon'a bakan diğer üyeleri ise tanımadığını ve onlarla ilgilenmediğini ifade etti. Oktay ile birlikte sanıkların eski başkan Şengün’ü etkileyerek dosyadan ayrılmasını veya sanıkları tahliye etmesini istedikleri ileri sürülüyor.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski başkanı Köksal Şengün ile nasıl tanıştığını da anlatan Oktay, “Tülay hanımın yakın hemşehrisi olduğunu ifade ettiği Köksal Şengün ile tanışmak üzere bir akşam yemekte buluştuk. Köksal Şengün tarihsel bir davaya bakan bir mahkemenin başkanı idi. Onunla tanışmak benim için bir mutluluk ve tarihi bir hatıra oluşturur diye düşündüm.” dedi.

Şengün ile ilk defa o yemekte tanıştığını belirten Oktay, “O sohbetlerde, sayın Köksal Şengün’ün ‘bu mahkemede hakimler var’ dedirtecek yapıda, moral gücünde bir hakim olduğu kanaatine vardım. Bundan da mutluluk duydum.” ifadelerini kullandı.

Bekar’ın Şengün ile olan ilişkisinin hemşerilikten ve bu hemşerilik nedeniyle tanışıklıktan kaynaklandığını savunan Oktay, “Tülay hanımın beni mahkeme başkanı ile tanıştırması nasıl oluyor da bir çete ilişkisi olarak değerlendiriliyor?” dedi.

İstanbul’a bir başka gelişinde Şengün’ü kırmamak için rahatsız olmasına rağmen ikinci kez yemekte buluştuklarını aktaran Oktay, “Bayın başkan yemekte çok sıkıntı çektiğini, tansiyondan rahatsız olduğunu, bu nedenle mahkemeden ayrılmak istediğini, durumunu HSYK başkan vekiline anlatmak istediğini ifade etti.” diye konuştu.

Kendisinin de dönemin HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek’i tanıdığını ve randevu alabileceğini söylediğini ifade eden Oktay, “Ankara’ya dönüşümde sayın Kadir Özbek’i telefonla aradım. sayın Köksal Şengün’ün kendisiyle görüşmek istediğini ifade ettim. Böylece sayın Şengün’e randevu aldım. Bunun üzerine Ankara’ya geldi ve gidip Özbek ile ve orada bulunan diğer kurul üyeleriyle görüşerek kendi sorununu anlattı.” dedi.

Bu görüşmeden sonra da Ankara’da Şengün ile birlikte yemeğe gittiklerini kaydeden Oktay, “Yanımızda Tülay Bekar da vardı. Kurul üyelerinin şimdilik bir tayin yapamayacaklarını anlattı. Ancak, görevde kalıp kalmayacağı konusunda kararsız görünüyordu.” dedi.

CİHAN  

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı