Seçim Sürecinde İttifak Arayışları ve Saadet Partisi’nin Konumu

Yazısında AK Parti ile MHP arasındaki seçim ittifakını konu edinen Kenan Alpay, ayrıca muhalefet bloğundaki arayışları da değerlendirerek SP’nin bu süreçteki tavır ve tutumuna dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Kenan Alpayın yazısından bir bölüm şöyle:

Seçim Sürecinde İttifak ve İhtilafın Ölçüleri

Seçim sürecine dair arayış ve tartışmalar hiç hararet kesmeksizin sürüyor. Son bir aydır istikrarlı bir biçimde tırmanan özellikle Saadet Partisi merkezli ittifak arayış ve tartışmaları kolay kolay neticeye bağlanabilecek gibi görünmüyor. Tartışmaların merkezinde Saadet Partisi’nin sahip olduğu oy potansiyelinden daha çok ve öncelikle tercih ettiği tarafa sağlam bir moral destek taşıyacak olmasından kaynaklanıyor. Bu durum hassaten Erdoğan karşıtı cephe açısından tam da böyledir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’yi kapsayan ziyaretinin ilk durağında (ki tarihler 1 Mart’ı gösteriyordu) siyasi partilerin seçim ittifakları üzerine de bir değerlendirme yapmıştı. (…)

Yazının devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

Dijital hegemonyanın gölgesinde ailenin sessiz tasfiyesi
Maskat hattında gerilim mi çözüm mü?
Yeni Suriye’ye umutla bakmak
Epstein ağı üzerinden okunan akademik apartheid gerçeği
“PKK'nın çöküşünün en büyük kazananı Kürtler olacak”