Savcı Öz ve Kara Yurtdışına Kaçtı

Haklarında yakalama kararı çıkan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın dün gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a kaçtıkları anlaşıldı.

Al Jazeera'nin Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan Gülen Cemaati bağlantılı eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, dün gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a kaçtıkları anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç'in ise nerede olduğu bilinmiyor.

Bu üç savcı, ifade vermek üzere çağrılmışlardı ancak ifade vermeye gelmemeleri üzerine bugün haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç savcılık tarafından "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" suçlamaları ile karşı karşıya.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor