Savaş Uçakları PKK Mevzilerini Bombaladı

PKK’nın arka arkaya gelen saldırılarının ardından Malatya ve Diyarbakır'dan kalkan F-16 ve F-4 savaş uçaklarının, Dağlıca'daki PKK noktalarını bombaladı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki PKK hedeflerine bombardıman düzenlediği belirtiliyor. 

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları Dağlıca bölgesindeki PKK noktalarını bombaladı. 

Dağlıca Karakolu’nun, 3 gündür PKK’lı grupların doçka ve roketatarlı saldırısına maruz kaldığı, PKK’nın önceki gün gündüz saatlerinde yeniden saldırıya geçmesi üzerine Hava Kuvvetlerine ait jetlere bombalama talimatı verildiği belirtiliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları tarafından düzenlenen operasyonda, Dağlıca’daki birçok nokta hedef alındı. 

Dağlıca bölgesindeki bombardımanın, çözüm sürecinin başlamasından sonra PKK’ya yönelik ilk kapsamlı hava operasyonu olduğuna dikkat çekiliyor.

 

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı