Şam’ın Fethi Cephesi Liderlerinden El-Mısri ABD Saldırısında Şehid Oldu

Şam’ın Fethi Cephesi’nin kurucu liderlerinden Ebu’l-Ferec el Mısri, Cisr eş-Şuğur’da ABD güdümündeki uluslararası koalisyona ait bir keşif uçağının füzeli saldırısı sonucu şehit oldu.

ABD’nin Şam’ın Fethi Cephesi liderlerine saldırıları sürüyor. Geçtiğimiz ay Şam’ın Fethi Cephesi komutanlarından Ebu Hacer el-Humsî, Ebû Ömer Serakibî, Ebû Halid Lübnânî ABD’nin insansız hava aracı (Drone) saldırısında şehid edilmişti.

Bugün de ABD gene Şam’ın Fethi Cephesi’ni hedef aldı.

Şam’ın Fethi Cephesi’nin kurucu liderlerinden Ebu’l-Ferec el Mısri, Cisr eş-Şuğur’da ABD güdümündeki uluslararası koalisyona ait bir keşif uçağının iki füzesinin arabasını hedef alması sonucu şehit oldu, ayrıca saldırıda iki kişi yaralandı.

Ebu’l-Ferec el Mısri’nin gerçek ismi Ahmed Seleme Mabruk olup Mısırlıdır. Öncesinde Mısır’da tutukluyken Mısır Devriminden sonra serbest kaldı. Daha sonra Ebul Ferac el-Mısri Suriye’ye gitti ve Nusret Cephesi saflarına katıldı. Nusret Cephesi’nin en önemli adamlarından biriydi. O da ilk kez ‘Zaferin Mirasçıları’ videosunda görüldü.

Ebu’l-Ferec el Mısri, Ebu Muhammed el-Cevlani ile birlikte Şam’ın Fethi Cephesi’nin kuruluşunu ilan etmişti. Ebu’l-Ferec el Mısri uzun yıllar cihad deneyimi olan bir liderdi. Aynı zamanda el-Kaide lideri Eymen el-Zevahiri’nin yakın arkadaşıydı.

ABD saldırısına hedef olan Ebu Ferec el-Mısri’nin aracı:

Kaynak: Ümmet-i İslam

Suriye Haberleri

Suriye'de 2011'den bu yana 717 gazeteci öldürüldü
İdlib üniversitesi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi
Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı