HAKSÖZ-HABER
Soykırımcı İsrail’in Filistinli esirlere yönelik çıkardığı idam yasasına tepkiler birçok bölgede olduğu gibi Suriye’de de devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Şam’da gerçekleşen bir eylem dikkati çekti.
Suriyeliler Siyonizmin yuvası olduğunu ifade ederek Şam’daki BAE Konsolosluğa girmeye çalıştı. Daha sonra Konsoloslukta bulunan BAE bayrağı Suriyeliler tarafından indirilerek onun yerine Filistin bayrağı asıldı.
Şam'da ki BAE Büyükelçiliği önünden görüntüler:
— Muhammed Okçu (@muhammedokcuu21) April 4, 2026
"Ruhuna lanet olsun bin Zayed!" https://t.co/P4PraAC0FF pic.twitter.com/PWweEzuGwr
Gazeteci Muhammed Okçu’nun naklettiğine göre Filistin, Suriye, Hamas ve Tevhid bayrakları ile Konsolosluk önünde toplanan göstericiler Siyonist İsrail medyası tarafından "Selefi bayrakları taşıyorlar" argümanıyla hedef gösterildi.
Suriyeliler BAE konsolosluğunu siyonizmin yuvası olduğunu ifade ederek Konsolosluğa girmeye çalıştı. Daha sonra Konsoloslukta bulunan BAE bayrağı Suriyeliler tarafından indirildi.
— Muhammed Okçu (@muhammedokcuu21) April 4, 2026
Filistin, Suriye, Hamas ve Tevhid bayrakları ile Konsolosluk önünde toplanan göstericiler İsrail… pic.twitter.com/R1OXfRZda1