Saldırıyı Gerçekleştirenlerin İnsanlığı Noksan!

KADEM Başkanı Yılmaz, Muğla'da Öğrenci Kolektifleri isimli saldırgan grup tarafından broşür dağıtan AK Partili gençlere yapılan iğrenç saldırıya ilişkin “Demokrasiye saygıları olsaydı, broşürleri dağıtan genç kızlara böyle bir saldırı yapmazlardı.” dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, bunu herkesin öğrenmesi ve saygı duyması gerektiğini söyledi.

Demokrasinin esas uygulama alanı olan seçimlere gidilen bir süreçte, her siyasî partinin kendi broşürünü dağıtmak ve propaganda yapmakta özgür olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Görüyoruz ki hâlâ Türkiye'de demokrasiye saygı, özellikle demokrasi fedailiği yapan kesimler tarafından henüz karşılık bulmamıştır. Demokrasiye saygıları olsaydı tamamen demokratik hakları olan, partilerinin propaganda ürünü olan broşürleri dağıtan genç kızlara böyle bir saldırı yapılmazdı. Saldırı, Türkiye'yi uzun yıllardır yönetmeye çalışan zihniyetin demokrasideki geldiği noksanlık ve o kesimin demokrasi ayıbıdır. Bu saldırının sürekli gençlere önem atfettiğimiz bir dönemde, geleceği emanet edeceğimiz gençlere yapılıyor olması ise durumun daha vahim boyutudur.”.

“Sivil Toplum Örgütleri Destek Olmalı”

Yılmaz, saldırı ile gençlerin umudunu kırmak ve geleceğe olan inançlarını yok etmenin hedeflendiğini belirterek, “Bu hedef sözlü ve fiziksel bir şiddetle sonuçlanmıştır. Şiddetle mücadele ettiğimizi söylediğimiz ve bütün Türkiye'nin bu meselede ortak fikir birliğine vardığı bir dönemde bu saldırıyı yapan zihniyetin geldiği insan olma noktasındaki durumunu görüyoruz. Bu asla kabul edilemez.”diye konuştu.

Saldırıya uğrayanları arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunacağını ifade eden Yılmaz, “Onlara destek olduğumuzu söyleyeceğim. Sivil toplum örgütleri bu arkadaşların yanlarında olduklarını ifade eden açıklamalar yapmalıdır. Saldırıya uğrayan arkadaşlar hukuka başvurabilir. Onlara bu süreçte rehberlik ve danışmanlık yapılabilir. Sivil toplum örgütleri bu davada onlara destek çıkabilir, yanlarında olabilir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı