'Sağlık Çalışanlarına Saldıranlar Gözaltına Alınacak'

Başbakan Davutoğlu, sağlık çalışanlarına şiddet gerçekleştirenlerin gözaltına alınmasına yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın "Şifa Veren Ele Vefa" programında konuşma yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

"Şu anda Meclis'te tartışılan İç Güvenlik Reformu Paketi içinde, sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir şiddeti gerçekleştiren fail konusunda da 24 saat hemen gözaltı, eğer bu birkaç kişi tarafından gerçekleşmişse 48 saat gözaltı şartı getireceğiz."

"Hastanedeki her ortamda, o telaşlı koşuşturma içinde, belki zihninde beş hastayı aynı anda taşıyarak, oradan oraya koşturan doktorların, hemşirelerin, hasta bakıcıların haletiruhiyesini anlamadan, yaşadığı küçük bir sorun dolayısıyla, onlara saldırma cüreti, küstahlığı gösteren kişilerin merhamet yoksunu olduğuna inanıyorum."

 

Haber Haberleri

Nedim Avcı kardeşimiz vefat etti
Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu