Sağlık Bakanlığı: Gazze’de kalan tek oksijen üretim istasyonu da durma tehlikesiyle karşı karşıya

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin Gazze ve Kuzey vilayetlerinde çalışan tek oksijen üretim istasyonunun durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Söz konusu istasyonun, kronik hastalar başta olmak üzere muhtelif hastalara oksijen sağlanmasında temel kaynak olduğu, ayrıca sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının tıbbi oksijen ihtiyacını da karşıladığı belirtildi.

Bakanlık, bugün (28 Nisan Salı) yaptığı açıklamada, istasyonun yoğun baskı ve uzun çalışma saatleri nedeniyle sık sık arızalandığını, yeterli alternatiflerin bulunmaması nedeniyle tıbbi oksijen tedarikinin kesilme riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Bu durumun hastaların hayatını ciddi şekilde tehlikeye attığı vurgulandı.

Bakanlık, mevcut riskin derinleşmesinin, özellikle hastaneler ve sağlık merkezlerinde oksijen ihtiyacının artmasıyla birlikte yakın bir insani felaketin yaşanabileceğine işaret ettiğini bildirdi.

Tüm ilgili taraflara ve uluslararası kuruluşlara acil müdahale çağrısında bulunan Bakanlık, yeni oksijen üretim istasyonlarının Gazze’ye sokulması ve sağlık tesislerine tıbbi oksijen tedarikinin sürdürülebilir şekilde sağlanması gerektiğini belirtti. Bunun, hastaların hayatlarının korunması ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi açısından zorunlu olduğu kaydedildi.

Filistin Haberleri

Filistin'de yerel seçimleri Mahmud Abbas'a bağlı isimler kazandı
Siyonist rejim suya erişimi Gazze halkına karşı silah olarak kullanıyor
Şeyh Raid Salah'a Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı verildi
İsrail'in kısıtlamaları altındaki Refah Kapısı'ndan tedavi için 24 hasta Gazze'den ayrıldı
Ey Rabbim, kapında bir mülteciyim