Sabah ve ATV Kalyoncu'nun Oldu

Rekabet kurulu izin verdi. İzin sonrasında Sabah ve atv'nin yüzde 75'ine sahip Turkuvaz şirketinin hisseleri Çalık Holding'ten Zirve Holding'e geçti.

Rekabet Kurumu, Sabah-ATV'nin Zirve Holding'e satışına onay verdi. İzin sonrasında Sabah ve ATV'nin yüzde 75'ine sahip Turkuvaz şirketinin hisseleri Çalık Holding'ten Zirve Holding'e geçti.

Sabah-ATV'nin yeni patronu Kalyon İnşaat'ın sahibi Ömer Faruk Kalyoncu oldu.

Ancak açıklamadan Katarlılar'ın şirketteki yüzde 25'lik payının devam ettiği anlaşılıyor.

Kalyon İnşaat'ın bağlı olduğu Zirve Holding'in İstanbul Ticaret Odası'na kaydı 23 Ağustos 2013'te yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda ise Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor.

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin'den satın alınan Sabah Gazetesi ve ATV'ye TMSF 2007 yılında el koymuş, daha sonra da grup 22 Nisan 2008'de 1.1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu'na satılmıştı.

 

Medya Haberleri

Barış, medyanın savaş alanı haline geldiğinde
İsrail'in 'liberal' araştırmacı gazeteciliğinin bir saçmalığa dönüşmesi
RTÜK, yapay zeka tabanlı denetim sistemi "VİA+"yı hayata geçiriyor
Akit Tv muhabirleri CHP'liler tarafından saldırıya uğradı
Batı medyasının İran'a yönelik haberleştirme taktiklerinde Soğuk Savaş döneminden kalma yöntemler