Rusya’nın Deyruz Zor Katliamında Ölü Sayısı 60’ı Geçti

Rus savaş uçakları Deyruz Zor kentine bağlı El-Kuriye ilçesinde bir cami ile yerleşim yerine vakum bombaları ile gerçekleştirdiği saldırıda ölü sayısı 60’ı geçti.

Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Deyruz Zor kentine bağlı El Kuriye ilçesinde bir cami ile yerleşim yerine ''vakum bombasıyla'' düzenlediği hava saldırısında ölü sayısının 60’ı geçti.

Sivil savunma ve hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus jetleri Deyruz Zor kentinin doğusundaki Kuriye ilçesinde İman Camisi ile sivil yerleşim yerine ''vakum bombasıyla'' saldırdı.

Bombardıman sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirten yetkililer, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını dile getirdi. Yaralıların ilçedeki hastanelere kaldırıldığı, çok sayıda yaralının durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Ölümlerin çoğunluğu camiye düzenlenen saldırıda gerçekleşti

Bu arada Deyruz Zor'daki yerel medya aktivistlerinden Amir Huveydi ise Rus jetlerinin saldırdığı bölgelerde büyük maddi hasar meydana geldiğini aktararak, ''Rusya Deyru'z Zor'da sivillere yönelik bir katliama imza attı. Ruslar Kuriye ilçesinde İman Camisi'ne de saldırdı. Ölümlerin büyük kısmı camiye düzenlenen saldırıda gerçekleşti.'' dedi. Huveydi, Rus savaş uçaklarının vakum bombası kullandığını bildirdi.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor