Rusya'nın Ateşkesi: 10 Sivil Daha Katledildi!

Suriye'de kısmî ve geçici “ateşkes” anlaşmasını ihlal eden Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep'in batısında Cemiyet el-Hadi köyüne düzenlediği hava saldırısı sonucu 10 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep'in batısında yer alan direnişçilerin kontrolündeki Cemiyet el-Hadi köyüne düzenlediği hava saldırısı sonucu 10 sivil yaşamını yitirdi.

Rusya’ya ait jetlerin Halep'te Özgür Suriye Ordusu’na bağlı direnişçilerin denetimindeki Anadan ilçesi, Kafr Hamra bölgesi, Kaptan el-Cebel beldesi, Babis köyüne sabah saatlerinde saldırdığına değinen yetkililer, Rusya’nın hava saldırılarında çok sayıda yerleşim yerinde hasarın meydana geldiğini dile getirdi.

Bu arada yerel aktivistler, Rusya ile Esed güçlerinin Halep, İdlib, Hama, Humus ve Dera'da direnişçilerin kontrolündeki bölgelere saldırarak, kısmî ve geçici ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini söyledi.

AA

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş