Rusya'dan Suriye'de Kısmi Ateşkese Saatler Kala Saldırı

Rus savaş uçakları Suriye'de kısmi ateşkes anlaşmasına saatler kala Halep ve Humus'ta muhalif bölgelere misket bombasıyla saldırdı.

Rus savaş uçaklarının Suriye'de kısmi ateşkes anlaşmasının uygulanmasına saatler kala Halep ve Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere ''misket bombasıyla'' yoğun bir şekilde saldırdığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ateşkesin başlamasına saatler kala Rus savaş uçakları Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki Hayyan ve Hreytan beldesi, Anadan ilçesi, Kafr Hamra bölgesi ile Deyret İzza köyüne misket bombasıyla saldırdı.

Yerel kaynaklar, Rus jetlerinin, başkent Şam'ın Arbin beldesi ile Humus'un Telbise ilçesinde sivil yerleşim yerlerini de yoğun bir şekilde bombaladığını dile getirdi.

ABD ve Rusya önceki gün yaptıkları ortak açıklamada, "çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00’dan itibaren başlaması" konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası camia, ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırılarını durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor. 

AA

Suriye Haberleri

Suriye'de uyuşturucuyla mücadelede 697 milyon captagon hap ele geçirildi
İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed rejimi sonrası Suriye: Siyonist İşgalciler nasıl bir "yerleşim planı" yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı