Rusya'dan PKK/YPG'ye 40 Araçlık Askeri Yardım

Rusya, Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG güçlerine 40 araçlık bir konvoyla askeri yardımda bulundu.

Rusya, Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG güçlerine 40 araçlık bir konvoyla askeri yardımda bulundu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Ayn İsa yakınlarında PKK/YPG ile ABD güçlerinin ortak olarak kullandığı askeri üs, ABD'nin çekilmesinin ardından Rusya tarafından kullanılmaya başlandı.

Rusya ve PKK/YPG'nin kullanmaya başladığı ortak askeri üsse dün Rus güçleri 40 araçtan oluşan bir askeri konvoyla yardım gönderdi.

Silah ve lojistik destek taşıyan konvoyun PKK/YPG'ye teslim edildiği ifade edildi.

Türkiye, 9 Ekim tarihinde bölgede PKK'nın Suriye kolu olan ABD destekli YPG'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı.

Harekatın ardından ABD güçleri bölgeden çekilmiş, PKK/YPG ise Rusya ve Esed rejimi ile işbirliği yoluna gitmişti.

PKK/YPG ile olan işbirliği kapsamında Rusya'nın, daha önce ABD tarafından yapılan askeri yardımları devam ettireceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin, Rusya'nın PKK/YPG'ye yönelik askeri yardım yapmasına karşı nasıl bir tutumu olacağı ise merak konusu.

Kaynak: Mepa News

Suriye Haberleri

Suriye'de uyuşturucuyla mücadelede 697 milyon captagon hap ele geçirildi
İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed rejimi sonrası Suriye: Siyonist İşgalciler nasıl bir "yerleşim planı" yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı