Rusya, TSK üssünün çevresini bombaladı

Rus savaş uçakları İdlib’in güneyindeki Kansafra yakınında bulunan TSK’ya ait üssün çevresine hava saldırısı düzenledi.

HAKSÖZ HABER

İdlib'in Cebel el-Zaviye ilçesine bağlı Al Bera kasabasında bulunan Türkiye’ye ait üssün çevresi Rus hava kuvvetleri tarafından bombalandı.

Saldırının amacına dair “terör unsurları vuruldu” denirken Türkiye’nin haberi vardı iddiaları da ortaya atıldı. Ancak bu bilgiye dair Türkiye’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yaralı ve ölü olup olmadığı da bilinmiyor.

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye askerlerinin devriye gezdiği esnada saldırı gerçekleşmiş ve iki asker şehit olmuştu. Rusya’nın son zamanlarda hava saldırılarını arttırarak İdlib ve çevresine dönük bir hareket planladığı düşünülüyor.

Yerel kaynaklardan kimileri hava bombardımanlarında Esed’in de uçaklarının kullanıldığını iddia ediyor.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"