“Rusya, Suriye’de ABD’nin Desteklediği Muhalifleri Vurdu”

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rus savaş uçaklarının Suriye’de ABD’nin desteklediği muhalifleri vurduğunu bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rus savaş uçaklarının Suriye’de ABD’nin desteklediği muhalifleri vurduğunu bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Pentagon yetkilisi, Rus savaş uçaklarının dün Suriye’nin güneyinde al-Tanf’a yakın bir bölgede aralarında ABD’nin desteklediği muhaliflerin bulunduğu güçleri vurduğunu açıkladı.

Rus uçaklarının Suriye’nin güneyinde uzun zamandır aktif olmadıklarına vurgu yapan yetkili, saldırının gerçekleştiği bölgede herhangi bir Suriye ve Rus askerinin bulunmadığına işaret etti.

Yetkili, “Rusya’nın son dönemdeki eylemleri onların niyetleri hakkında ciddi endişeler doğuruyor. Rusya’dan bu saldırıyı niçin gerçekleştirdiğini açıklamasını ve bunun bir daha yaşanmamasının güvencesini isteyeceğiz.” ifadesini kullandı.

AA

Suriye Haberleri

İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor
Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu