Ruhani: 'Ehl-i Beyt Türbeleri Kırmızı Çizgimizdir'

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Mesele Irak, Suriye veya başka ülkeler değildir. Teröristler Ehl-i Beyt türbelerine saldırırlarsa buna tahammül etmeyiz, karşı koyarız" dedi.

Suriye’de 400 bin Suriyelinin katili Esed ile katliamlara Hizbullah örgütü ve kendi askerleri ile destek olan İran’ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, katledilen ve sürülen yüzbinlerce müslümandan tek kelime bahsetmeden "Ehl-i Beyt türbeleri bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

“Şehitler Günü” dolayısıyla İçişleri Bakanlığında düzenlenen törende konuşan Ruhani, "Daha önce de birçok kez söyledim. Ehl-i Beyt türbeleri bizim kırmızı çizgimizdir" diye konuştu.

Suriye ve Irak'taki çatışmalarda ölen İranlı askerlerin ailelerine hitap eden Ruhani şunları kaydetti:

"Mesele Irak, Suriye veya başka ülkeler değildir. Teröristler Ehl-i Beyt türbelerine saldırırlarsa buna tahammül etmeyiz, karşı koyarız. Sizin çocuklarınız Ehl-i Beyt türbelerinin olduğu her yeri savunduklarını ortaya koymuşlardır."

İran Haberleri

İran’da yağışların durmasıyla barajlar boşalırken Tahran dahil 20 eyalet ciddi su kriziyle karşı karşıya
Pezeşkiyan: Tahran'ı boşaltmak zorunda kalacağız
İran’ın Japonya’daki Şii misyonerliği fiyaskoyla sonuçlandı
İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi
İran'da her yıl düzenlenen askeri geçit töreni bu yıl iptal edildi