Ruhani, Devrim Muhafızları'ndan Dert Yandı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Devrim Muhafızları'nın yaptıkları füze denemeleriyle Batı ile yapılan nükleer anlaşmayı sabote ettiğini savundu.

5 diğer adayla birlikte yeniden Cumhurbaşkanlığı yarışına giren Ruhani, katıldığı bir canlı televizyon yayınında, devrim muhafızlarının üzerinde İsrail karşıtı mesajların olduğu güdümlü füze testleri yaparak ülkeye zarar verdiğini savundu.

"NÜKLEER ANLAŞMAYI BALTALAMAK İSTEDİLER"

Devrim Muhafızları'nın İran'a uygulanan yaptırımlar kaldırıldıktan sadece 2 ay sonra Mart 2016'da yaptıkları füze testlerine dikkat çeken Ruhani, "Nükleer anlaşmayı baltalamak için her şeyi yaptıklarını gördük. Füzelerin üzerine, asla faydasını göremeyeceğimiz mesajlar yazdılar." ifadelerini kullandı.

İran'da seyrek görülen bir şekilde Devrim Muhafızları'nı kameralar önünde eleştiren Ruhani ayrıca bazı odakların kendi hükümetinden bağımsız hareket ettiği eleştirisinde de bulundu.

Kaynak: Ensonhaber

İran Haberleri

ABD-İran mutabakatından sonra ilk kez Hürmüz Boğazı yakınlarında bir geminin saldırıya uğradığı açıklandı
İran Donanması, Umman tarafından duyurulan "geçici deniz koridorunu" reddetti
Son 24 saatte Hürmüz Boğazı'ndan 20 milyon varil petrol geçirildiğini söyledi
İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile Suudi Arabistanlı mevkidaşı, İran-ABD müzakere süreci hakkında görüştü
İranlı milletvekili, Kalibaf’ı "müzakerelere karşı çıkılmasın" diye meclisi kapalı tutmakla suçladı