RTÜK'te Başkanlık Seçimi 21 Ekim'e Ertelendi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, başkanlık seçiminden sonuç alınamaması üzerine 21 Ekim'de tekrar toplanacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamaya göre, üst kurul başkanlık seçimi için üye Arif Fırtına başkanlığında 12'nci defa toplandı.

AK Parti kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak ve HDP kontenjanından seçilen Ersin Öngel, yapılan iki turda yeterli oyu alamadığı için başkan seçilemedi. Üst kurul, başkanlık seçimi için 21 Ekim Çarşamba günü 13'üncü defa toplanacak.

RTÜK'ün 22 Temmuz'da yaptığı ilk toplantıda MHP kontenjanından seçilen Çıplak, AK Parti kontenjanından seçilen Yerlikaya ve HDP kontenjanından seçilen Öngel, yeterli oy alamadığı için seçim bir sonraki haftaya ertelenmişti. Üst kurulun 29 Temmuz'daki 2'nci toplantısında da Yerlikaya, Çıplak ve Öngel yeniden aday olmuş ve yeterli oy çıkmadığı için başkan seçilememişti. Üst kurulun 5 Ağustos'taki 3'üncü, 12 Ağustos'taki 4'üncü, 19 Ağustos'taki 5'inci, 26 Ağustos'taki 6'ncı, 2 Eylül'deki 7'nci, 9 Eylül'deki 8'inci, 17 Eylül'deki 9'uncu, 7 Ekim'deki 10'uncu, 14 Ekim'deki 11'inci toplantısında da üç aday yeterli oyu alamamıştı.

AA

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor