Ricciardone: “Çin Füzelerinden Endişeliyiz”

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin Çin füzeleri almasından "büyük endişe duyduklarını" söyledi.

Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin füzeleri almaya karar verdiği Çin şirketi hakkında ABD'nin "yaptırım kararı olduğunu " hatırlatan Ricciardone, "Füzeleri üreten şirkete karşı ABD'de yaptırım uygulanması konusunda iki yürütme kararı ve bir de kanun var" dedi.

Başbakan Erdoğan'a Füze Yanıtı

Amerikan Büyükelçisi, Başbakan Erdoğan'ın "NATO bu konularda bu kadar hassas ise önce şu anda NATO üyesi birçok ülkede hala Rusya'nın silahları var, onların envanterlerinde mevcuttur" açıklamasını da, "O silahlar Sovyet döneminden kalma" yanıtını verdi.

'Fidan'la Çalışmak Ayrıcalık

MİT müsteşarı konusunda Amerikan basınında çıkan haberleri ise "ifade özgürlüğüne' bağlayan Ricciardone, "ABD'de sahip olduklarımız açısından en değerlisi demokrasi, ifade özgürlüğü" dedi. Ricciardone "Sizin ülkenizde de ABD hakkında, benim ya da ABD Dışişleri Bakanı Kerry hakkında olumsuz haberler çıkıyor" ifadesini kullandı. Ricciardone, bunun demokrasinin gücü ve güzelliği olduğunu vurguladı. Amerikan Büyükelçisi, "Amerika'nın ne düşündüğünü öğrenmek isterseniz, resmi kaynaklara başvurun, İsimsiz kaynaklara değil" mesajı verdi.

Hakan Fidan konusunda kişisel fikirlerini paylaşabileceğini söyleyen Amerikan Büyükelçisi "Ancak kişisel olarak şunu söylemek isterim; Hakan Fidan sadık, yetenekli, yeterli ve kararlı bir üst düzey Türk bürokratı. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve keyif" dedi.

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı