Rehin tutulan Abdulrauf Taliban'ın operasyonuyla ailesine ulaştırıldı

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh kentinde 2 yıl önce kaçırılan, Abdulrauf adında 11 yaşındaki Türkmen çocuk Taliban'ın özel operasyonuyla kurtarıldı.

HAKSÖZ HABER

Afganistan'ın Belh şehrinde iki yıl önce kaçırılan 11 yaşındaki Abdulrauf, Taliban tarafından düzenlenen özel operasyonla kurtarıldı. Taliban yönetime geldiğinden bu yana, ülke genelinde cirit atan insan kaçakçılarına karşı büyük mücadele veriliyor. Taliban hükümeti öncesi, Afganistan’daki güvensizlik ortamı bu çetelere geniş hareket alanı oluşturuyordu.

Belh Valiliğinde düzenlenen törene, Taliban geçici hükümetinin Başbakan Yardımcısı vekili Mevlevi Abdul Salam Hanefi ve diğer yetkililer katılırken, Hanefi, törende yaptığı konuşmada, Abdulrauf'un kaçırılmasında, bazı eski hükümet üyelerinin parmağı olduğunu söyledi.

Hanefi, Taliban'ın ülkenin güvenliği ve halkın refahı için elinden geleni yapmaya gayret ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından Abdulrauf, ailesine teslim edildi. Afganistan Türkmenlerinden olan Abdulrauf, 2 yıl önce okul yolunda kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı. İnsan kaçakçıları çocuğun serbest bırakılması için ailesinden yüklü miktarda fidye istiyordu. Taliban'ın özel operasyonuyla aile çocuğuna kavuştu. 

Afganistan Haberleri

THY Afganistan seferlerine yeniden başlıyor
Afganistan'da son iki haftada seller nedeniyle 99 kişi hayatını kaybetti
Afganistan'da meydana gelen seller nedeniyle 33 kişi yaşamını yitirdi
Afganistan'da meydana gelen seller nedeniyle 33 kişi yaşamını yitirdi
Afganistan İslam Emirliği’nden Heniyye’ye taziye