PYD/PKK’nın ABD’ye Peşkeş Çektiği Kobani Askeri Üssü Kullanıma Açıldı

ABD'nin, PYD/PKK ile giriştiği ittifaktan kotardığı Kobani askeri üssü kullanıma açıldı.

ABD’nin Kobani’nin güneyinden 35 km uzaklıkta birkaç ay önce yapımına başladığı askeri üssü tamamlanarak, kullanıma açıldı.

Amerika Birleşik Devletleri, PKK/PYD'nin kontrolü altında bulunan Kobani şehrinin güneyine kurduğu askeri üssü kullanmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, iki ABD kargo uçağı bugün üsse askeri malzemeler indirdi.

Suriyeli yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, içerisinde havaalanının da bulunduğu üssün PYD'ye askeri yardım malzemeleri taşımak için kullanılmaya başlandığı kaydedildi.

Geçtiğimiz aylarda söz konusu üssün İncirlik üssünde bulunan F-16 ve F10 tipi savaş jetleri ile ABD'nin C17 ve C130 tipi lojistik uçaklarına uygun bir iniş alanı olarak dizayn edildiği öne sürülmüştü.

Suriye Haberleri

Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon