PYD: “Esed Rejiminin Çöküşü, Herkes İçin Facia Olur!”

PYD lideri Müslim, Nusra Cephesi ve Ahraruş Şam'ın da IŞİD'den farksız olduğunu iddia ederken Esed'in gitmesinin felaket olacağını söyledi

PYD lideri Salih Müslim, Esed taraftarı olmadığını ancak Esed'in çökmesinin herkes için felaket olacağını savundu. Müslim, tehlikenin yalnızca IŞİD'den değil Nusra Cephesi ve Ahraruş Şam'dan da geldiğini öne sürdü.

Independent'tan Patrick Cockburn'a konuşan PYD lideri Müslim, IŞİD ve El Kaide bağlı gruplar tarafından Beşşar Esed yönetiminin devrilmesinin, herkes için bir felaket olabileceğini savundu. Müslim, "Rejim Selefiler yüzünden çökerse, bu herkes için felaket olur" ifadelerini kullandı.

Esed'in destekçisi olmadığını söyleyen Müslim, yönetimin daha kabul edilebilir bir alternatifle değişmesi gerektiğini savunurken İslamcı grupların Şam'a mesafesinin korkutucu yakınlıkta olduğunu ve onların işbaşına gelmesinden korktuğunu söyledi.

Kobani'de IŞİD'le savaş ile ilgili bir soru üzerine tehlikenin yalnızca IŞİD'den gelmediğini savunan Müslim, muhalif gruplardan Nusra Cephesi ve Ahraruş Şam'a da dikkat edilmesi gerektiğini öne sürdü. "Hepsinde aynı zihniyet var" ifadesini kullanan Müslim, bölgede bu gruplar oldukça Kürtlerin kendilerini güvende hissetmeyeceğini söyledi.

 

Suriye Haberleri

Suriye'den kaçırılmak istenen hava savunma füzeleri ele geçirildi
Suriye’nin Halep ilinin yeniden imarı için 426 milyon dolar bağış toplandı
Fayiz El Kenderi, Suriye’de IŞİD’e karşı gayr-ı müslimlerle ittifakın caiz olup olmadığını değerlendirdi
Suriye’de “Her Asker İçin Bir Ağaç” kampanyası
Suriye Sezar yaptırımlarının kaldırılması sürecindeki gelişmelerden memnun